Cykelhuset i Göteborg och Uddevalla.

Cykelhuset består av totalt tre fysiska butiker och en webbshop. Två av butikerna ligger i Göteborg och en ligger i Uddevalla. Vi har cykelverkstäder i alla tre butiker med utbildad verkstadspersonal som hjälper dig med efterjusteringar och service på din nya cykel eller elcykel. Läs mer om våra verkstäder här.


Cykelhuset på Axel Dahlströmstorg

Butiken på Axel Dahlströms torg är Cykelhusets första butik och öppnade 1959 på Axel Dahlstöms Torge. Vi finns fortfarande kvar på samma adress med butik, huvudkontor stor verkstad och ca 2000kvm lager. Härifrån skickas dagligen leveranser till övriga butiker och till dig som handlar via vår webbshop. Verkstan ligger i samma hus med separat ingång på husets långsida.

Cykelhuset på Backaplan

Cykelhuset på Backaplan startade 1999 och är den andra Göteborgsbutiken. Efter två ombyggnationer är butiksytan på ca 750 kvm. När du svänger från Lundbyleden mot Backaplan – om du kommer från Tingstadstunneln så ligger Backa 3 huset direkt på vänster sida om rondellen. Det finns två stora parkeringsplatser på var sida om huset och gott om plats för provcykling.

Cykelhuset i Uddevalla

År 1995 öppnades den senaste Cykelhusetbutiken i Uddevalla. Under 16 år drevs butiken i en mindre lokal i Torp köpcentrum men 2011 blev behovet av större lokaler för stort och flytten till nuvarande lokaler i Källdal blev ett faktum. Cykelhuset i Uddevalla är en av Sveriges största renodlade cykelbutiker på på ca 1000kvm och med plats för över 800 olika cykelvarianter för visning och provcykling. 

Cykelhusets webbshop

Redan år 2000 startades cykelhuset.se och bedrevs i många år som en webbkatalog med bilder och information om cyklarna och verksamheten. Först 2014 kopplade vi på möjligheten att handla direkt via hemsidan och har sen dess skickat cyklar och tillbehöv till kunder över hela landet. Alla cyklar skickas från butiken på Axel Dahlströms Torg i Högsbo, Göteborg. Alla cyklar monteras och gås igenom noggrant av duktiga montörer och skickas därefter färdigmonterade och embalerade.